Tuinadvies

Advies m.b.t tuinaanleg, tuinontwerp, tuinbeplanting en tuinonderhoud.

Tuin advies met expertise

Bent u op zoek naar professioneel en onafhankelijk tuinadvies? Heeft u vragen over het opnieuw inrichten van uw tuin of een enkel deel van de tuin? Bent u op zoek naar een oplossing voor een ontwerpprobleem? Wij bieden tuin advies met expertise in de verschillende tuin gerelateerde vakgebieden.

In een persoonlijk gesprek op locatie, in uw tuin, op uw balkon of terras kunnen wensen, ideeën en concepten worden besproken en toegelicht. We behandelen uw verschillende vragen individueel. Samen wordt de ‘rode draad’ gesponnen voor de toekomstige planning en creatieve uitvoering van uw tuinwensen.

Om het tuinadvies zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, zou het volgende nuttig zijn bij de adviesafspraak:

  • Een plattegrond van uw eigendom kan helpen (plattegrond / kadastrale kaart).
  • Een plattegrond van de indeling van uw woning.
  • Foto’s die u hebt gemaakt van tuinen die u in het bijzonder aanspraken.
  • Fragmenten uit tuinmagazines, websites, et cetera, met stijlelementen die u zich misschien in deze of een soortgelijke vorm in uw tuin zou kunnen voorstellen.

Veel voorkomende tuinadvies vragen

Wanneer is de beste tijd voor het snoeien van bomen? Wat te doen tegen het ongedierte, bladluizen en slakken? Hoe bescherm ik mijn groenten tegen plantenziekten? Tuinieren is leuk, maar roept ook veel vragen op. Of het nu gaat om dagelijkse verzorgingstips over gewasbescherming, bemesting, raskeuze of gebieden zoals tuininrichting en burenrecht, wij adviseren u graag.

Advies tuinaanleg

De term tuinadvies of tuinadviseur richt zich op u als klant met uw individuele wensen en mogelijkheden en onderscheidt zich daarmee bewust van de gebruikelijke werkwijze van veel tuinarchitecten. Een tuinadvies op locatie is de eerste stap naar een tuinontwerp op maat of de aanleg van uw nieuwe tuin.

Professioneel en onafhankelijk, bekwaam en creatief tuinadvies

De tuin als groene huiskamer buiten wordt steeds belangrijker.
De tuinliefhebber wordt grotendeels alleen gelaten in het onhandelbare struikgewas van plantencatalogi en tuinmarktassortimenten. En zo wordt het verlangen naar stijlvol tuinontwerp vaak een mengelmoes van de meest uiteenlopende stilistische elementen. Bovendien klagen veel tuinbezitters dat de prachtige illustraties in de plantencatalogi niet worden bereikt, zelfs niet met de meest zorgvuldige zorg in de eigen tuin. En zo gaan jaar in jaar uit enorme sommen geld verloren voor planten in de tuin, zonder het gewenste resultaat!

Leer precies wat u kunt bijdragen aan een optimale verzorging en ontwikkeling van de planten in uw tuin. Wij helpen u graag om de juiste maatregelen te nemen

Met periodiek overleg in uw tuin, zorgt u ervoor dat niets uit de hand loopt en dat uw tuin zich optimaal ontwikkelt. Deze service is niet alleen gericht op bouwers en veeleisende tuinbezitters.

Tuinonderhoud advies

Advies in tuinonderhoud is seizoensgebonden, het is daarom belangrijk om vooruit te denken. Vooral in het voorjaar en de vroege zomer zijn de drukke perioden, men wil dan plotseling een mooie tuin. Plant u het onderhoud vooruit, dan kunt u rekenen op een tijdig advies en tijdige opvolging van de werkzaamheden.

Beste moment tuinadvies?

Wat het beste moment is voor een tuinadvies hangt natuurlijk af van uw specifieke wensen. De lente is bijzonder geschikt voor plantproblemen. Want dan is het de ideale tijd om oude planten op te ruimen en nieuwe te planten. In de zomer kunt u de huidige staat van de tuin het beste zien en heeft u voldoende tijd om de bouwwerkzaamheden te plannen, die dan in het najaar zouden kunnen beginnen. Herfst en winter zijn de beste tijden van het jaar voor tuinconsulten die voorafgaan aan nieuwe planten, tuin aanpassingen of verbouwingen.

Tuin project advies

Begin nu met het plannen van uw tuin of het toekomstige groen van uw eigendom. Wilt u uw tuin opnieuw inrichten? Bent u van plan om een ​​huis te bouwen en heeft u creatieve ideeën nodig voor uw toekomstige tuin? Of wilt u uw pand opwaarderen met een herinrichting van uw tuin? Afhankelijk van de omvang van het project, kan het lang duren vanaf het eerste contact met de tuinplanner, grondverzet of tot alle details zijn opgehelderd of de bouwvergunning is afgegeven.

Aarzel niet om vroegtijdig contact met ons op te nemen . Wij adviseren u graag en staan ​​u vakkundig en betrouwbaar bij in de verschillende planningsfasen.

Advies tuinplanning

De eerste stap op weg naar uw droomtuin is een competente, creatieve en individuele planning. Alleen zo creëert u een tuin die aan al uw wensen voldoet, past bij uw smaak en levensstijl, en in harmonie is met de architectuur van uw huis. Wij bieden individueel tuinadvies tot exacte inventarisatie en aanvullende detailplanning. Vaak krijgt u vanaf het begin al een overzicht van de tuinplanning en kosten.

Fases tuinplanning:

  • Plantplanning
  • Onderhoud- / Zorgplanning
  • Lichtplanning
  • Irrigatie- en drainageplanning

Bekijk ook onze andere diensten

Tuinaanleg

Tuinonderhoud

Tuinbeplanting